Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει…


Με πολλά χαμόγελα μπήκε φέτος ο κουτσοφλέβαρος. Υψηλές θερμοκρασίες, παιχνιδιάρης ήλιος στον ουρανό και λιακάδα ελπίζουμε στην ψυχή, μας γλύκανε μέσα στο παράξενο τούτο χειμώνα που διανύουμε.
Βεβαίως ο σοφός λαός μας λέει ‘‘πίσω έχει η αχλάδα την ουρά’’ και εμείς συμφωνούμε και περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει αυτός ο παράξενος για πολλούς μήνας.

Πάντως το πρώτο πράγμα που προσέξαμε εμείς η μαθητιώσα νεολαία-και δεν μας άρεσε καθόλου-είναι ότι μέσα στον Φλεβάρη δεν υπάρχει ούτε μία αργία. Με μια ανάσα θα τον βγάλουμε τον μήνα Non-stop και χρωστάμε και αρκετά διαγωνίσματα του Β ΄ τριμήνου .Κατά τα λοιπά ‘‘ ησυχία τάξη και ασφάλεια’’. Οι αγρότες έλυσαν τα τελευταία μπλόκα στις εθνικές αλλά όχι και τα προβλήματα τους , μια ζωή στο περιθώριο η περήφανη αγροτιά, μια ζωή τους υπόσχονται όμορφα ψεύτικα μεγάλα λόγια κι από έργα ψίχουλα. Αλλά θα μας  πείτε που να βρουν χρόνο οι πολιτικοί να ασχοληθούν, έχουν πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουν, όπως για παράδειγμα τι ατάκες θα αραδιάσουν στα τηλεπαράθυρα για να μας εντυπωσιάσουν και βεβαίως πως θα κατατροπώσουν τον αντίπαλο στις καθημερινές τηλεκοκορομαχίες τους.Απαξιώνονται από μόνοι τους οι αντιπρόσωποι του Έθνους μας, εμείς δεν χρειάζεται να κουνήσουμε ούτε το δαχτυλάκι μας.


Και μιας και κάνουμε λόγο για τους εθνοπατέρες να σημειώσουμε ότι ο κύριος Λαζόπουλος πρόσθεσε ακόμη μια αγωγή στην συλλογή του- αχ κύριε Καρατζαφέρη νομίζαμε ότι έχετε χιούμορ αλλά πέσαμε έξω!!! Κατά τα λοιπά περιμένουμε με αγωνία κάπου στα μέσα του Φλεβάρη στις 12 του μηνός συγκεκριμένα να επιλέξουμε το τραγούδι με το οποίο ο Σάκης θα μας κυνηγήσει την πρωτιά – στοίχημα ότι θα την πάρει- στη φετινή Eurovision. Όπως διαπιστώνετε έχουμε ανάγκη από ανάλαφρες κουβέντες, περάσαμε ζόρικο Δεκέμβρη φέτος αλλά πώς να προσπεράσουμε που μας συντάραξε πριν από 3 χρόνια .Βγήκε λοιπόν η οριστική απόφαση του Δικαστηρίου στη μάνα Σαλονική για την υπόθεση του άτυχου Άλεξ. Ένοχοι οι 5 πιτσιρικάδες. Θεέ μου πόσο σκληρά γίνονται κάποιες φορές τα παιδιά και σκοτώνουν για ένα γινάτι, ένα καπρίτσιο… Μ’ αυτά και μ’ αυτά τίποτα το συγκλονιστικό δεν προμηνύεται, έναν ανιαρό μήνα θα διατρέξουμε, να μην ξεχνάμε όμως πως είναι η γέφυρα  που θα μας οδηγήσει σε ξέφρενα αποκριάτικα γλέντια και κυρίως στην πιο γλυκιά εποχή του χρόνου: την ΑΝΟΙΞΗ.

Άντε καλό μήνα αδέρφια και όπως συνηθίζουν να λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι : Think Positive (Σκεφτείτε θετικά )!!!

Υ.Γ.: Θέλουμε να αγιάσουμε και αλλά δεν μας αφήνουν. Δεν προλάβαμε να γράψομε ότι ο Φλεβάρης προβλέπεται ένας ανιαρός μήνας και πριν ΄΄ ο αλέκτωρ λαλήσει τρις ΄΄ διαψευστήκαμε. Όπως όλη η Ελλάδα έτσι και εμείς παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι στα δελτία ειδήσεων τα ΜΑΤ να ψεκάζουν με χημικά τους αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά σαν να ήταν κατσαρίδες. Τρελαθήκαμε εντελώς ; Είμαστε καθόλου σοβαροί ; Παναγιά μας Τηνιακά τι άλλο θα δουν τα μάτια μας !!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου